SCREENED SPACES

Screened Spaces is an 8000 sq.ft. corporate headquarters for an electrical switch manufacturing company, providing for a mixed program of open plan offices, storage facilitates and a retail showroom.

 

The structure is located on a corner plot, of a busy market lined by very narrow streets with heavy pedestrian activity. The visual language and material choices for the project were minimal and unobtrusive in order to bring through the product displays within the showroom to the passer by.

 

The scale of the building is deliberately broken down through a facade paneling exercise to further help blend the large structure within its immediate context. Expanded aluminum screens are strategically used as a design concept to articulate the facade, addressing concerns of privacy, scale and solar radiation.

rendered final view_04_part 02
rendered final view_03_part 02_01